BR1_2_1440.jpg
  2008 AIAFL Design Merit 2003 AIATC Design Excellence    A seasonal beachfront house for a husband and wife   planning to entertain frequently and with a twenty something son who visits on occasional weekends. The residence is divided into three (3) two-story pavilions connected by one - story hallways that in plan form a leeward side pool courtyard. A broken roof line diminishes the building's mass, while a continuous louvered sunshade aligned with the first floor ceiling creates a viewing frame aligned with the distant ocean horizon. Cantilevered slabs of the second level are connected to the limestone pavers at ground level by expanses of floor to ceiling glass, floating the upper volumes and further lightening the building's presence. 2 story high isolated stone walls anchor building to ground at defining locations.    Pavilion adjacencies are organized by the amount of time they're occupied--the least used southern entry pavilion has two upper guest rooms and an office and media room below; a single living room occupies the middle pavilion; the north pavilion is where day to day living occurs- garage, kitchen, family room and the master suite stacked one above the other.  Post - tensioned concrete beams allows an unobstructed view of the ocean from all of the eastern rooms. The western pool fills a courtyard created by the pool cabana and sun sheltering breezeway. The vast living room with its undulating ceiling provides numerous views and seating areas, some intimate, some expansive.     Building type:    Residence  Completed 2002 Jupiter Island Florida   11,120 square feet    Primary components:  stucco, bulgarian limestone floor and walls, aluminum louvers,pear wood millwork, 10' tall tempered glazing

2008 AIAFL Design Merit
2003 AIATC Design Excellence

A seasonal beachfront house for a husband and wife planning to entertain frequently and with a twenty something son who visits on occasional weekends. The residence is divided into three (3) two-story pavilions connected by one - story hallways that in plan form a leeward side pool courtyard. A broken roof line diminishes the building's mass, while a continuous louvered sunshade aligned with the first floor ceiling creates a viewing frame aligned with the distant ocean horizon. Cantilevered slabs of the second level are connected to the limestone pavers at ground level by expanses of floor to ceiling glass, floating the upper volumes and further lightening the building's presence. 2 story high isolated stone walls anchor building to ground at defining locations.

Pavilion adjacencies are organized by the amount of time they're occupied--the least used southern entry pavilion has two upper guest rooms and an office and media room below; a single living room occupies the middle pavilion; the north pavilion is where day to day living occurs- garage, kitchen, family room and the master suite stacked one above the other.

Post - tensioned concrete beams allows an unobstructed view of the ocean from all of the eastern rooms. The western pool fills a courtyard created by the pool cabana and sun sheltering breezeway. The vast living room with its undulating ceiling provides numerous views and seating areas, some intimate, some expansive.

Building type: Residence
Completed 2002
Jupiter Island Florida

11,120 square feet 
Primary components: stucco, bulgarian limestone floor and walls, aluminum louvers,pear wood millwork, 10' tall tempered glazing

BR1_3_1440.jpg
BR1_1_1440.jpg
BR1_6_1440.jpg
BR1_8_640.jpg
BR1_10_1440.jpg
BR1_1_1440.jpg
BR1_7_640.jpg
BR1_9_640.jpg
BR1_12_640.jpg
BR1_13_1440.jpg
BR1_5_1440.jpg
BR1_11_1440.jpg