SM_01_1440.jpg
  Located inland a few miles from the Pacific Ocean, this residence is set on a sloping site with expansive mountain, ocean and agricultural views. Set within the hillside, the stepped one-story home maximizes the available land and connects the home to the yard. Designed to integrate and patina into the site, color palette and material selection includes repurposed weathered siding, integrally colored stucco, bonderized metal, and polished concrete flooring.   The living room and eating zone are divided by a large two sided stone fireplace. The two bedroom wings are placed on either side of the social center, accessed by wide, continuous halls which follow the embrace of the L floor plan. This floor plan provides shelter from the nearby road and frames the view down to the sea. Throughout the home, roof decks and patios extend the living space into the landscape.  The home is sustainably heated with radiant tube in the slab powered by ground source geothermal loops, constructed with prefabricated SIP panel and uses smart glass technology as wall as thermally activated curtains to reduce sun exposure in the summer time. Based on simple construction modules the house is geared for quick and efficient construction.       Building type:    Residence  Project 2011 3,100 square feet Carpinteria California Primary components:  Wood and Steel Frame, Fleetwood window systems, SIP roof panels, ICF wall system, on site boulders, repurposed redwood siding, stucco, 30% fly ash concrete polished floors, native plantings

Located inland a few miles from the Pacific Ocean, this residence is set on a sloping site with expansive mountain, ocean and agricultural views. Set within the hillside, the stepped one-story home maximizes the available land and connects the home to the yard. Designed to integrate and patina into the site, color palette and material selection includes repurposed weathered siding, integrally colored stucco, bonderized metal, and polished concrete flooring. 

The living room and eating zone are divided by a large two sided stone fireplace. The two bedroom wings are placed on either side of the social center, accessed by wide, continuous halls which follow the embrace of the L floor plan. This floor plan provides shelter from the nearby road and frames the view down to the sea. Throughout the home, roof decks and patios extend the living space into the landscape. 
The home is sustainably heated with radiant tube in the slab powered by ground source geothermal loops, constructed with prefabricated SIP panel and uses smart glass technology as wall as thermally activated curtains to reduce sun exposure in the summer time. Based on simple construction modules the house is geared for quick and efficient construction.

 

Building type: Residence
Project 2011
3,100 square feet
Carpinteria California
Primary components: 
Wood and Steel Frame, Fleetwood window systems, SIP roof panels, ICF wall system, on site boulders, repurposed redwood siding, stucco, 30% fly ash concrete polished floors, native plantings

SM_03_1440.jpg
SM_04_1440.jpg
SM_05_1440.jpg